• Ana

SUHO KRTAČENJE KOŽE

Updated: Feb 27, 2019

Ojla,


za suho krtačenje sem izvedela pred kratkim od zdravnice, ki jo spremljam na socialnih omrežjih. Navdušili so me pozitivni učinki, ki sem jih prebrala, zato sem kaj kmalu kupila krtačo in poskusila tudi sama. Kožo sem krtačila vsakodnevno en teden in verjeli ali ne...opazila sem rezultate! Bila sem naravnost navdušena :) Opažam, da imam verjetno po naravi slabšo cirkulacijo in elastičnost kože. Moja koža je bila na zadnjici in stegnih po krtačenju bolj gladka in napeta. Moram vzeti v zakup, da sem kot osebna trenerka aktivna vsak dan, in prav zato predvidevam, da so bili rezultati kar hitro vidni.


Suho krtačenje nam vzame le nekaj minut dnevno in je naravni način, ki pomaga izločati toksine, ki se nakopičijo pod kožo. Pa poglejmo, katere so še druge prednost krtačenja in ali res preprečuje celulit :)


S suhim krtačenjem naredimo piling, brez da bi kožo izsušili in izboljšamo cirkulacijo kože. Koža se obnavlja sama, vendar enkrat do dvakrat na teden lahko pomagamo koži odstraniti mrtve celice. Pomembno je, da se krtačimo nežno, saj nočemo poškodovati kože. Predvsem velja za tiste, ki imate občutljivo kožo.


Suho krtačenje pomaga limfnemu sistemu odstraniti toksine iz našega telesa in s tem preprečuje, da bi zboleli. Ko se pojavi vnetje v telesu limfni sistem pomaga v boju proti bolezni.


Raziskave niso pokazale, da bi suho krtačenje odpravilo celulit. S suhim krtačenjem pa lahko izboljšamo cirkulacijo kože, ki pomaga manjšemu videzu pomarančne kože.


Krtačimo se pred prhanjem, saj je po krtačenju priporočljivo z vodo odstraniti mrtve celice ter nato nanesti hranljivo kremo, ki bo kožo nahranila.


Za suho krtačenje bi lahko tudi rekli, da zmanjšuje stres, ker gre prav za prav za masažo. Če naše telo ni izpostavljeno stresu organizem veliko hitreje celi nastala vnetja. Stres zelo slabo vpliva na naše zdravje, saj lahko dolgoročno povzroči bolezni srca, diabetes, avtoimune bolezni, prebavne težave in tudi rakave bolezni. Sproščajmo se na različne načine. Eden od teh je lahko tudi suho krtačenje kože.


Uporabimo krtačo z naravnimi ščetinami in se na suho (torej kože ne zmočimo) krtačimo od gležnjev navgor v smeri proti srcu, z nežnimi ravnimi gibi. Isti del telesa lahko večkrat nežno prekrtačimo. Najboljše je, če stojimo v kadi ali v tuš kabini, saj bomo tako odmrle kožne celice odplaknili s tuširanjem. Okoli predela zadnjice in nog lahko uporabimo tudi krožne gibe. Izpustimo občutljive dele kože, kot so prsa in seveda obraz. Po krtačenju se stuširamo kot po navadi ter nato nanesemo hranljivo kremo za telo. Najboljše naravnega izvora.


178 views0 comments

Recent Posts

See All