• Ana

SOČEN JABOLČNI KOLAČ (Brez glutena)

Z bananino moko sem pred kratkim začela ustvarjati recepte. Bananina moka spominja na to, da ima okus po banani, vendar temu ni tako. Bananina moka ima nevtralen okus in iz nje lahko naredimo slane ali sladke recepte.

Tokrat sem naredila sočen jabolčni kolač s cimetom, pa si poglejmo recept :)


Sestavine:

-150g bananine moke (od Pajs brez obresti)

-200g jogurta

-3 jajca

-100 ml olivnega olja

-5 žlic eritritola v prahu z magnezijem (od Pajs brez obresti)

-400g narezanih jabolk na koščke

-polovica vrečke pecilnega praška

-cimet po okusu


Priprava:


Jajca nekaj minut premešamo z električnim mešalnikom. Dodamo jogurt, olivno olje, pecilni prašek, cimet ter sladilo eritritol.


Postopoma dodajamo bananino moko v mokre sestavine, ter mešamo z električnim mešalnikom na nizki hitrosti. Dobimo gosto maso.


Pripravimo si podolgovat pekač (uporabila sem pekač za kruh). Polovico goste mase prelijemo v namaščen pekač. Po polovici mase položimo polovico količine koščkov jabolk.

Po jabolkah prelijemo še preostanek goste mase za kolač. Po vrhu položimo preostanek jabolk. Lahko jih rahlo potisnemo z roko v maso.


Kolač pečemo 35-40 min, na 190 stopinj Celzija.


Dober tek :)






20 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA