• Ana

SKUTINO PECIVO S PEHTRANOM (brez glutena)

Pozdravljeni,


ustvarjala sem z zeleno bananino moko od podjetja Pajs brez obresti. Moje prehranjevanje temelji brez glutena, torej brez izdelkov, ki vsebujejo pšenico, četudi nisem alergična na gluten. Tašča mi je podarila pehtran in kaj hitro sem se domislila odličnega peciva. Zelena bananina moka je preprosta za ustvarjanje, saj je na nek način pri peki podobna pšenični moki, ampak z njo nima nobene povezave. Poglejmo si recept.


Sestavine za biskvit:

200 g zelene bananine moke,

100 ml jogurta,

1 jajce,

1 žlica olivnega olja,

100 ml vode,

2 žlici sladila eritritol,

dodatek: 60g zelene bananine moke.


Sestavine za zgornji (skutin del):

200 g skute

40g sira mascarpone

2 jajca

3 žlice sladila eritritol

sveži pehtran po želji.


Za posip: Eritritol v prahu z dodatkom magnezija od Pajs brez obresti.


Priprava:

Vse sestavine za biskvit, razen dodatka 60 g moke dobro premešamo. Dodamo še 60 g zelene bananine moke in z rokami oblikujemo testo. Testo razporedimo po pekaču.


Pripravimo še zgornji, skutin del. Vse sestavine ročno premešamo in razporedimo po biskvitu.


Pekač potisnemo v pečico za približno 40 min., na 200 stopinj Celzija. Ko je pecivo pečeno, ga lahko potresemo z eritritolom v prahu (z dodatkom magnezija).

Dober tek :)





35 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Osebna trenerka fitnesa in prehranska svetovalka.

ustanoviteljica fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu"

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA