• Ana

ROŽIČEVO PECIVO Z JABOLKI

Updated: Mar 27, 2019

Ojla,


mmmmm tale recept me je naravnost navdušil. Rožič, ki je lahko bi rekla pozabljeno živilo, sem tokrat uporabila pri pripravi sočnega biskvita. Po okusu bi pecivo opisala kot čokoladne brownije, ampak najbolj smešno je to, da čokolade niso videli niti od blizu! :)

Pecivu poleg odličnega okusa še lahko pripišemo, da je brez glutena. Jaz sem navdušena! Včasih se najboljše stvari zgodijo čisto spontano. Namreč recept je nastal zato, ker sem morala nujno porabiti rožič iz omarice. Definitivno se bo pecivo ponovno znašlo na mojem postrežnem pladnju :)


Sestavine:

4 jajca

1 skodelica ajdove moke

1 skodelica rožičeve moke

1 skodelica mleka

4 -5 žlic medu

1 pecilni prašek

4-5 naribanih jabolk

100g masla


*skodelica pomeni 2 dcl


Kakavov preliv (po želji):

2 žlici kokosovega olja stopimo na nizki temperaturi, dodamo žlico kakava in žlico sladila eritritol. Dobro premešamo in prelijemo po pečenem pecivu.

Posip po pecivu (kot na fotografiji)

V kavnem mlinčku zmeljemo eritritol in ga posipamo po pečenem in ohlajenem pecivu.

Priprava:

Rumenjake ločimo od beljakov. Beljake stepemo v sneg, rumenjake pa penasto vmešamo.

Maslo stopimo na nizki temperaturi do tekočega.


Vse sestavine (razen jajc) damo v ločeno posodo in premešamo. Primešamo rumenjake in na koncu vmešamo še beljake. Maso prelijemo v pekač za peko. Pečemo 30 min na 180-200 stopinj celzija.


Počakamo, da se pecivo ohladi, ga prelijemo s kakavovim prelivom in ga nato narežemo na kocke.

Tako enostavna sladica in hkrati tako dobra :)








0 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA