• Ana

POSTANI FIT BREZ VISOKIH STROŠKOV

V otroštvu smo pretežno svoj prosti čas preživljali zunaj v naravi. S prijatelji smo vandrali s kolesi, v rolerje smo bili obuti pogosteje kot v športne copate, poskakovali smo po vzorcih, ki smo jih narisali na betonska tla, pozimi pa smo se večino dneva sankali na lokalnem hribu.

V današnjem hitrem tempu življenja, manj zdravi hrani, delu v pisarni, je postalo gibanje obveza, ki ga moramo tudi planirati. Ko se odločimo postati bolj aktivni, pogosto najprej pomislimo na fitnes centre. Ampak fitnes karta, osebni trener in lepa športna oprema vsakemu ni dostopna. Ker pa našteto ni ovira za aktivno življenje in lepo oblikovano postavo, vam predstavljam 3 ideje, kako lahko ohranjamo svoje aktivno življenje brez visokih stroškov.

1. Hoja v hribe

Hoja v hribe nam bo dala veliko več, kot samo aktivnost. Svež gorski zrak, lepi razgledi in nova raziskovanja nas bodo napolnila z dobro voljo in sprostila naše čute. Kaj hitro se bomo sprostili in aktivnost se bo zlila z uživanjem. Hojo v hribe si lahko popestrimo z intervalnim treningom, ki nas bo dobro ogrel. Če pa smo še malo bolj drzni, si lahko v nahrbtnik dodamo kakšno breme več in tako hojo v hrib še otežimo.

2. Skakanje čez kolebnico

Ob slabem vremenu lahko trening opravimo tudi doma. Dober pripomoček za vadbo, ki smo ga uporabljali pri igri kot otroci je kolebnica. S kolebnico lahko naredimo 30 minutni intervalni trening in verjemite, zaželeli si boste počitka. Po osvežilnem tuširanju si lahko privoščimo jogurt z najljubšim kosom sadja in se brez slabe vesti zleknemo na udoben kavč.

3. Sprehod psa

Ali ste kdaj pomislili, da bi lahko sprehod s psom naredili bolj aktiven? Sprehod lahko popestrimo s krajšimi intervali teka, med pavzo pa lahko hodimo malo hitreje kot običajno. Prepustimo se domišljiji. Medtem ko čakamo na psa, da nam prinese žogico nazaj, lahko naredimo nekaj vaj (izpadni korak, počep) in tako naredimo nekaj zase.

Z malo domišljije lahko športna aktivnost postane užitek, brez visokih stroškov, gibanje pa lahko vključimo v naš vsakdan.Lep pozdrav,

Ana

51 views0 comments

Recent Posts

See All