• Ana

PASULJ PO ANINO

Updated: Feb 25, 2019

Ojla,


skuhaš kdaj enolončnico? Mogoče se sliši kot znanstvena fantastika in dobiš občutek, da ti bo vzelo veliko časa? Mogoče imaš v spominu, da je babica kuhala juho cel dopoldan, in te že samo ob pomisli na besedo "enolončnica" mine volja :) Ampak ne rabi biti tako. V hitrem tempu življenja je nemogoče kuhati cel dopoldan. No, vsaj pri meni :)

Zato naredim odlično hitro enolončnico, izkoristim čas medtem ko se kuha in marsikaj postorim. In vam povem, da še najmanj časa porabim za kuhanje enolončnice.

Poglejmo kako naredim pasulj :)


Sestavine:

-Predhodno skuhan fižol 600g

-Ena čebula

-Pest narezane slanine (lahko je prekajena). Lahko sestavino izpustimo če ne jemo mesa

-Paradižnikova omaka 3 dcl

-Voda 1 liter

-Krompir 3 srednje veliki


Postopek:

Pasulj sem kuhala v ekonom loncu, kjer na maščobi (kokosova ali maslo) popečemo narezano čebulo. Dodamo še na koščke narezano slanino. Popečemo nekaj minut in vmes premešamo.


Ko sta čebula in slanina popečeni prilijemo v isto posodo 1 liter vode ter 3dcl paradižnikove omake. Dodamo fižol in narezan krompir na kockice. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom (če imamo radi malo močnejše enolončnice). Kuhamo približno 20 min v ekonom loncu.


Ko je enolončnica kuhana še čisto malo pretlačim fižol in krompir, tako da postane pasulj bolj gost. Pasulj je pripravljen. Dober tek! :)


289 views0 comments

Recent Posts

See All