
PASULJ PO ANINO
Updated: Feb 25, 2019
Ojla,
skuhaš kdaj enolončnico? Mogoče se sliši kot znanstvena fantastika in dobiš občutek, da ti bo vzelo veliko časa? Mogoče imaš v spominu, da je babica kuhala juho cel dopoldan, in te že samo ob pomisli na besedo "enolončnica" mine volja :) Ampak ne rabi biti tako. V hitrem tempu življenja je nemogoče kuhati cel dopoldan. No, vsaj pri meni :)
Zato naredim odlično hitro enolončnico, izkoristim čas medtem ko se kuha in marsikaj postorim. In vam povem, da še najmanj časa porabim za kuhanje enolončnice.
Poglejmo kako naredim pasulj :)
Sestavine:
-Predhodno skuhan fižol 600g
-Ena čebula
-Pest narezane slanine (lahko je prekajena). Lahko sestavino izpustimo če ne jemo mesa
-Paradižnikova omaka 3 dcl
-Voda 1 liter
-Krompir 3 srednje veliki
Postopek:
Pasulj sem kuhala v ekonom loncu, kjer na maščobi (kokosova ali maslo) popečemo narezano čebulo. Dodamo še na koščke narezano slanino. Popečemo nekaj minut in vmes premešamo.
Ko sta čebula in slanina popečeni prilijemo v isto posodo 1 liter vode ter 3dcl paradižnikove omake. Dodamo fižol in narezan krompir na kockice. Začinimo s soljo, poprom in kajenskim poprom (če imamo radi malo močnejše enolončnice). Kuhamo približno 20 min v ekonom loncu.
Ko je enolončnica kuhana še čisto malo pretlačim fižol in krompir, tako da postane pasulj bolj gost. Pasulj je pripravljen. Dober tek! :)
