• Ana

NIZKO-HIDRATNA PICA


Sestavine za podlago oz. za "testo":

1/2 glave cvetače

30 g naribanega parmezana

50g naribanega sira (gauda, trapist)

sol, poper

1 jajce


Postopek:

Najprej naredimo podlago oz "testo": Polovico cvetače skuhamo do mehkega, odcedimo in pomečkamo z vilico. Dodamo nariban parmezan, gaudo, sol, poper ter jajce, ki ga predhodno zmešamo z mikserjem. Vse dobro premešamo in maso razporedimo po pekaču. Uporabimo lahko okrogel pekač za pito. Pečemo na 200 stopinj celzija, 10-15 min oz. dokler se površina ne obarva rahlo rjavo. Podlago vzamemo iz pečice ter jo obložimo s sestavinami po želji; s paradižnikovo omako, mocarelo, šunko/pršutom...Po vrhu potresemo še začimbe (origano, baziliko). Ponovno damo v pečico na 200 stopinj cellzija za 10-15 min, toliko da se sir stopi in se suha salama/pršut rahlo zapeče.



48 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA