
NIZKO-HIDRATNA PICA
Sestavine za podlago oz. za "testo":
1/2 glave cvetače
30 g naribanega parmezana
50g naribanega sira (gauda, trapist)
sol, poper
1 jajce
Postopek:
Najprej naredimo podlago oz "testo": Polovico cvetače skuhamo do mehkega, odcedimo in pomečkamo z vilico. Dodamo nariban parmezan, gaudo, sol, poper ter jajce, ki ga predhodno zmešamo z mikserjem. Vse dobro premešamo in maso razporedimo po pekaču. Uporabimo lahko okrogel pekač za pito. Pečemo na 200 stopinj celzija, 10-15 min oz. dokler se površina ne obarva rahlo rjavo. Podlago vzamemo iz pečice ter jo obložimo s sestavinami po želji; s paradižnikovo omako, mocarelo, šunko/pršutom...Po vrhu potresemo še začimbe (origano, baziliko). Ponovno damo v pečico na 200 stopinj cellzija za 10-15 min, toliko da se sir stopi in se suha salama/pršut rahlo zapeče.
