• Ana

NARAVNI DEODORANT

Ojla,

danes bom pa s temo objave malce presenetila, saj ne bo govora o prehrani ali vadbi. Se strinjaš, da je pomembno posvetiti pozornost tudi kaj damo na svoje telo? V mislih imam kozmetične proizvode, ki niso naravnega izvora, a so cenovno dostopni. Že nekaj časa razmišljam, da bi lahko zamenjala kakšen kozmetični proizvod za bolj naravnega. In tudi tukaj mi ustvarjalnost ni pustila miru. Izdelala sem deodorant :) Pa poglejmo kako.

Sestavine:

Kokosovo olje: 3 enote

Soda bikarbona: 2 enoti

Jedilni škrob: 1 enota

Eterično olje

Priprava:

Deodorant sem pripravila v zelo majhnem kozarčku za vlaganje. K trem žličkam stopljenega kokosovega olja sem dodala 2 žlički sode bikarbone in 1 žličko jedilnega škrba (najdeš ga v trgovini z živili). Po želji lahko dodamo eterično olje. Sama sem uporabila olje evkaliptusa. Vse skupaj premešamo in postavimo za kratek čas v hladilnik. Ko se deodorant strdi, ga lahko hranimo v kopalnici. Priporočam izdelavo manjše količine, ki se porabi v kratkem času.

Kokosovo olje uporabimo, ker odstranjuje bakterije, soda bikarbona nevtralizira neprijetne vonjave, jedilni škrob pa vpija vlago.

Deodorant sem testirala nekaj dni, in sem z njim zadovoljna. Priznam, da ne more biti isti učinek, kot pri deodorantu, ki vsebuje določene sestavine, ki so manj zdrave za naše telo. Ampak moramo se odločiti kaj nam bolj ustreza in več pomeni. Meni vsekakor zdravje.24 views0 comments

Recent Posts

See All