
MAKOV BISKVIT z BANANO (brez glutena)
Updated: Apr 11, 2019
Po objavi recepta rožičevega peciva z jabolki, sem se kar vrgla k peki brez-glutenskih sadnih biskvitov. Hitro so narejeni in priznam, teknejo ob popoldanski kavici :)
Pa si poglejmo kako sem naredila makovo pecivo z jabolki.
Sestavine:
4 jajca
1 skodelica ajdove moke (2 dcl)
1 skodelica maka (2 dcl)
4 žlice medu
1 pecilni prašek
2 banani
100g kokosovega masla
Priprava:
Beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto umešamo.
Kokosovo maslo počasi stopimo na nizki temperaturi.
Rumenjake, ajdovo moko, mak, med, stopljeno maslo in pecilni prašek zmešamo z električnim mešalnikom. Banano narežemo na manjše koščke in jo dodamo v maso. Premešamo s kuhinjsko lopatico. Primešamo še beljake.
Pekač namažemo z navadnim maslom ter maso prelijemo v pekač.
Pečemo 30 min na 200 stopinj celzija. Pecivo lahko okrasimo z rezinami banane.
Dober tek :)
