• Ana

MAKOV BISKVIT z BANANO (brez glutena)

Updated: Apr 11, 2019


Po objavi recepta rožičevega peciva z jabolki, sem se kar vrgla k peki brez-glutenskih sadnih biskvitov. Hitro so narejeni in priznam, teknejo ob popoldanski kavici :)

Pa si poglejmo kako sem naredila makovo pecivo z jabolki.


Sestavine:

4 jajca

1 skodelica ajdove moke (2 dcl)

1 skodelica maka (2 dcl)

4 žlice medu

1 pecilni prašek

2 banani

100g kokosovega masla


Priprava:

Beljake ločimo od rumenjakov. Iz beljakov stepemo sneg. Rumenjake penasto umešamo.

Kokosovo maslo počasi stopimo na nizki temperaturi.


Rumenjake, ajdovo moko, mak, med, stopljeno maslo in pecilni prašek zmešamo z električnim mešalnikom. Banano narežemo na manjše koščke in jo dodamo v maso. Premešamo s kuhinjsko lopatico. Primešamo še beljake.


Pekač namažemo z navadnim maslom ter maso prelijemo v pekač.


Pečemo 30 min na 200 stopinj celzija. Pecivo lahko okrasimo z rezinami banane.


Dober tek :)






0 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA