• Ana

LCHF TORTICA Z OREHOVO MOKO

Ojla,

z orehovo moko sem pekla prvič. Odločila sem se narediti torto, saj je nisem pekla že dolgo časa. Vsi, ki imate radi orehe in orehovo pecivo vam bo peka z orehovo moko všeč. Pa si poglejmo, kako sem jo pripravila.


Sestavine za biskvit:

50g orehove moke

50g kokosove moke

50g sladila eritritol

4 jajca (ločimo rumenjake in beljake)

40g masla

200 ml navadnega tekočega jogurta


Sestavine za preliv biskvita:

300g gozdnih sadežev (zamrznjeni)

40g sladila eritritol

Voda (približno 3 dcl)

Želatina v prahu (1 paketek)


Postopek:

Najprej pripravimo biskvit. Ločimo rumenjake in beljake. Beljake stepemo. K rumenjakom primešamo vse sestavine za pripravo biskvita. Dobro premešamo z električnim mešalnikom, ter primešamo s silikonsko lopatico na koncu še stepene beljake. Maso prelijemo v namaščen tortni pekač in pečemo 30 min na 180 stopinj celzija.


Med peko biskvita lahko pripravimo preliv za biskvit. Najprej pripravimo želatino po postopku, ki je napisan na embalaži (4 žlice vode pomešamo z želatino v prahu in počakamo 10 min da nabrekne).

Gozdne sadeže, vodo (približno 3 dcl oz. toliko, da dobimo 4 dcl preliva iz gozdnih sadežev). in eritritol damo v kozico in segrevamo na nizkem ognju (ne sme zavreti). Ko je želatina pripravljena, jo primešamo k prelivu iz gozdnih sadežev. Dobro premešamo, da se želatina raztopi in enakomerno pomeša v preliv iz gozdnih sadežev.


Ko je biskvit pečen, počakamo da se malo ohladi. Nato po biskvitu prelijemo še topel preliv iz gozdnih sadežev. Postavimo v hladilnik, da se preliv strdi.


Torta je pripravljena. Dober tek :)

112 views0 comments

Recent Posts

See All