KVINOJIN NARASTEK
Način, kako lahko pripravimo kvinojo. Lahko naredimo kvinojin beljakovinski narastek. Poglejmo si recept :)
Sestavine:
1 čebula
3 jajca
260g kvinoje
Začimbe (sol, poper)
Parmezan
Priprava:
Kvinojo skuhamo v osoljeni vodi (približno 15 min oz. kot je navedeno na embalaži).
Med kuhanjem kvinoje pripravimo ostale sestavine. Čebulo nasekljamo. Jajca in ricotto skupaj zmešamo z električnim mešalnikom. Dodamo nasekljano čebulo in skuhano kvinojo. Začinimo s soljo in poprom (po želji). Vse dobro premešamo s kuhinjsko lopatico. Maso prelijemo v pekač za peko.
Potisnemo v pečico na 200 stopinj celzija za približno 30 min, da se na vrhu rahlo zlato obarva. Ko je narastek pečen, po vrhu naribamo parmezan.
Količina zadostuje za 2-3 osebe.
Nasvet: V narastek lahko dodate tudi nariban sir (gavda, parmezan, gorgonzola...)
