• Ana

KUMARIČNA OMAKA

Sveže kumarice sem vedno samo jedla surove v solati. Tako sem bila vajena že od vedno, saj smo doma vedno tako jedli. Pred kratkim sem dobila idejo od gospe, ki je kuharica, za kumarično omako. Naredila sem jo in odlična je! Sama se ne bi spomnila sveže kumarice toplotno obdelati.


Sestavine:

Približno 350 g svežih kumaric

1 čebula

kokosovo maslo/navadno maslo

2 žlici kisle smetane

začimbe (sol, poper...oz. po želji)


Postopek: Čebulo popražimo na kokosovem maslu/olju/navadnem maslu. Sveže kumare naribamo ter dodamo k čebuli. Nekaj časa dušimo, ker kumare pustijo vodo. Začinimo in med dušenjem večkrat pomešamo. Ko opazimo, da so se kumare omehčale, dodamo še kislo smetano. pomešamo in omakica je pripravljena.

Postregla sem z jajcem in rižem. Recept je za 2 osebi.



147 views0 comments

Recent Posts

See All