• Ana

KAKO OSTAJAM PRODUKTIVNA DOMA?

Pozdravljeni,


nov teden, nova blog objava :) Tokrat o produktivnosti doma. Sama opravljam pisarniško delo vedno od doma. Torej trenutne razmere moj način dela ne spremenijo. Vsem tistim, ki pa ste zaradi spremenjenih razmer pričeli z delom od doma, pa ste primorani najti v stanovanju novo delovno rutino, delovni kotiček kjer imate mir in verjetno si boste morali izdelati sistem, po katerem boste produktivni.


Moji koraki, ki jih upoštevam celo leto, da bi ostala produktivna:


1. Izdelam si TO-DO listo

Moja prva in zame najbolj ključna točka je, da si vsak dan izdelam TO-DO listo na papirju. Pri meni deluje seznam opravil samo na papirju (sistem pisalo in papir :) ). Ideje si pišem kadar se jih spomnem čez dan (dobim idejo za recept), glavni seznam obveznosti pa izdelam zvečer pred spanjem. In moram povedati, da zaradi tega tudi mirneje zaspim, saj vem, da nobene obveznosti ne bom pozabila.


2. Uresničevanje zapisanega in sistem kljukic

Naslednji dan med pitjem jutranje kavice preletim seznam in se lotim dela, ki me ta trenutek najbolj veseli in za katerega sem pripravljena. Nikoli ne delam stvari na silo, ker se ne konča z dobrim rezultatom. Razdelim opravila na seznamu, ki jih želim opraviti dopoldan in katere želim opraviti popoldan. Vsakemu opravilu, ki je zaključeno narišem kljukico, kar je najbolj zadovoljiv občutek. Sistem kljukic je zame motivacija. Več kljukic = več opravil pod streho.


3. Kaj naredim, če sem nemotivirana?

Zgodi se dan, ko se prebudimo povsem nemotivirani. Nič narobe s tem, saj smo samo ljudje in tudi takšne dneve je potrebno sprejeti. Na takšne dneve, ko nimam volje in se mi zdi vse brez veze imam plan B :) Kaj naredim? Grem pod tuš, se naličim in oblečem, kot da bi šla v službo na drugo lokacijo. Verjemite, deluje! Velikokrat se mi je zgodilo, da sem postala boljše volje in naredila stvari bolj uspešno. Še več, padale so nove ideje in naredila sem še več kot sem si sprva zadala. Rezultat = zadovoljstvo. Saj si to želimo, kajne? :)


4. Ustvari si kotiček, ki te bo motiviral za delo.

Če imaš to možnost, si premakni pohištvo, kjer se ti zdi, da se boš dobro počutila. V času izolacije sem si naredila kotiček za telovadbo, in obrnila pisalno mizo v drugo smer, kjer se sedaj počutim neprimerno boljše.


5. Vzemi si čas za pavzo in za miganje

Ko med delom začutiš, da postaneš neproduktivna in opaziš, da se delo nikamor ne premika, vstani. Vstani iz stola in se odpravi na sprehod, na tek, ali pa naredi vaje za moč kar doma. Počutila se boš prerojeno, saj boš svoje misli preusmerila stran od dela, poleg tega športna aktivnost sprošča. Po vadbi, osvežilnem tušu ter hranilni malici se boš počutila kot nova.


6. Poskrbi za zdrave malice, ki nahranijo tvoje telo

Poskrbi za to, da si pripraviš hranljive malice in v prehrano vključiš živila kot je zelenjava, sadje, arašidovo maslo, beljakovine (npr. konopljine). Tvoje telo bo nahranjeno, izognila se boš napihnjenosti in posledično slabemu počutju. Sama veš, da tako narediš korist za svoje zdravje, kar je še dodaten razlog za zadovoljen dan.


Upam, da so ti nasveti koristili. Če misliš da bi koristili še komu, deli objavo :)


Pozdravček,

Ana
34 views0 comments

Recent Posts

See All