• Ana

JOGURTNA TORTA NA AJDOVEM BISKVITU

Ojla,


danes bomo pa uživali v receptu torte oz. jogurtne strjenke na ajdovem biskvitu. Pa si kar poglejmo pripravo, je zelo enostavna :)


Sestavine za biskvit:

1 naribano jabolko

3 jajca

60 g ajdove moke

2 žlici pravega kakava

2 žlici tekočega medu (cvetlični)


Priprava biskvita:

Rumenjake in beljake ločimo. Beljake stepemo v sneg z električnim mešalnikom.

V ločeni posodi rumenjake penasto umešamo z električnim mešalnikom, nato dodamo ajdovo moko, med, kakav in naribano jabolko. K dobljeni masi počasi vmešamo stepene beljake. Enakomerno premešamo ter damo v tortni pekač. Biskvit pečemo približno 10 min na 180 stopinj celzija. Ko je biskvit pečen ga pustimo ohlajati na pultu. Ta čas pa pripravimo jogurtno strjenko.


Sestavine za jogurtno strjenko:

5 dcl navadnega jogurta

5 dcl sladke smetane

želatina (2 paketka)

4 žlice medu

Limonin sok iz polovice limone


Priprava jogurtove strjenke:

Jogurt in sladko smetano vlijemo v posodo ter dodamo med ter sok limone. Segrejemo do toplega.


Pripravimo želatino po navodilih na embalaži. Uporabila sem želatino v zrnju (v majhni vrečki). Želatino v zrnju zmešamo z nekaj žlicami vode. Pustimo 10 min da nabrekne. Nato želatino stopimo na nizki temperaturi ter jo prilijemo k topli smetani in jogurtu. Dobro premešamo. Prelijemo čez biskvit v tortnem modelu. Postavimo v hladilnik dokler se preliv ne strdi.


Torto lahko okrasimo s svežim sadjem. Sama sem spasirala borovnice ter jih primešala k stepeni smetani.

Dober tek :)









376 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA