BANANIN KRUH Z BANANINO MOKO
Updated: Sep 25, 2019
Že nekaj časa spremljam objave na socialnih omrežjih na temo bananine moke od podjetja Pajs brez obresti. Zelo rada poskusim kakšno novo živilo, si izmislim svojo verzijo recepta in pričnem ustvarjati. Pogledam po omaricah, zložim vse sestavine na kuhinjski pult in naj se dogodivščina prične :) Pa poglejmo kako sem tokrat naredila bananin kruh z bananino moko.
Sestavine:
Bananina moka 150g
Riževa moka 50g
Sladilo eritritol 4 velike žlice
3 jajca
Maslo 80g
1 banana
Začimbe- 1 žlička cimeta (po želji)
Postopek:
V posodo odmerimo bananino in riževo moko ter sladilo eritritol. Jajca stepemo z električnim mešalnikom ter jih dodamo v posodo k mokam. Maslo stopimo na blagi temperaturi ter prilijemo k sestavinam. Primešamo še banano, ki smo jo zmečkali z vilico. Po želji lahko dodamo še cimet.
Vse skupaj premešamo z električnim mešalnikom na nizki hitrosti. Prelijemo v pekač, ki smo ga namastili z maslom.
Bananin kruh pečemo približno 50 min na 180 stopinj celzija oz. dokler ne dobi skorjica kruha rjavo barvo.
Nasvet: Bananinemu kruhu lahko dodamo koščke temne čokolade brez sladkorja in tako še dodatno popestrimo okus.
Dober tek :)
