• Ana

AJDOVA PITA Z JABOLKI

Ajdova moka je moja najljubša moka in tudi na koncu najljubše žito. Ajdo uvrščamo med žita, je pa sorodnica rabarbare, ki sodi med dresnovke. Spodnja pita je z dodatkom kokosovega sladkorja. Sladkorju se izogibam in ga praktično ne jem. Ajdovo pito sem naredila ob eni prav posebni priložnosti :) Takrat si pa lahko privoščimo, kajne? ;)

Sestavine za testo:

250 g ajdove moke

40 g kokosovega sladkorja

180 g stopljenega masla

1 rumenjak

Sestavine za nadev:

120 g sira Mascarpone

4-5 manjših jabolk

2 jajca in beljak (beljak nam ostane iz sestavin za testo)

30 g kokosovega sladkorja

Priprava:

Testo: Vse sestavine premešamo in pregnetemo z rokami, da dobimo kompaktno testo.

Nadev: Jabolka naribamo. Jajca z električnim mešalnikom premešamo, dodamo mascarpone, kokosov sladkor in naribana jabolka. Vse skupaj ročno premešamo.

Testo z rokami razporedimo po pekaču za pite. V razporejeno testo zlijemo nadev in pekač potisnemo v pečico. Pečemo približno 30 min na 180 stopinj celzija.



0 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA