ČOLNIČKI IZ BUČK
Ojla,
v poletnem času z veliko sveže zelenjave lahko izkoristimo priložnost za ustvarjanje zdravih receptov. Ko sem zagledala veliko bučko na vrtu, sem se takoj spomnila kaj bi lahko iz nje pripravila- Čolničke iz bučk. Poglejmo si, kako sem pripravila odlično kosilo.
Sestavine za 2 osebi:
1 večja bučka
Nekaj rezin pršuta
1 čebula
Sir za ribanje (parmezan, mladi sir)
Postopek:
Bučko po dolžini prerežemo na pol. Obema polovičkama izdolbemo sredico in ju položimo v namaščen pekač.
Nasekljamo meso bučke, ki smo ga izdolbli. Nasekljamo tudi čebulo, rezine pršuta pa natrgamo na manjše koščke. V kozico damo vse sestavine, ter jih nekaj minut popečemo.
Obe polovički buč, ki smo ju izdolbli malo posolimo, na hitro prelijemo z oljčnim oljem ter nato nadevamo s popečenim nadevom. Pečemo približno 30 min na 200 stopinj celzija.
Ko sta bučki pečeni, po vrhu še naribamo sir. Lahko izberemo parmezan, ali pa mladi sir.
Dober tek :)
