• Ana

ČOLNIČKI IZ BUČK

Ojla,


v poletnem času z veliko sveže zelenjave lahko izkoristimo priložnost za ustvarjanje zdravih receptov. Ko sem zagledala veliko bučko na vrtu, sem se takoj spomnila kaj bi lahko iz nje pripravila- Čolničke iz bučk. Poglejmo si, kako sem pripravila odlično kosilo.


Sestavine za 2 osebi:

1 večja bučka

Nekaj rezin pršuta

1 čebula

Sir za ribanje (parmezan, mladi sir)


Postopek:

Bučko po dolžini prerežemo na pol. Obema polovičkama izdolbemo sredico in ju položimo v namaščen pekač.


Nasekljamo meso bučke, ki smo ga izdolbli. Nasekljamo tudi čebulo, rezine pršuta pa natrgamo na manjše koščke. V kozico damo vse sestavine, ter jih nekaj minut popečemo.


Obe polovički buč, ki smo ju izdolbli malo posolimo, na hitro prelijemo z oljčnim oljem ter nato nadevamo s popečenim nadevom. Pečemo približno 30 min na 200 stopinj celzija.


Ko sta bučki pečeni, po vrhu še naribamo sir. Lahko izberemo parmezan, ali pa mladi sir.


Dober tek :)





46 views

Ana Budin

infofitsem@gmail.com

Prehranska svetovalka in osebna trenerka fitnesa.

Lastnica portala fitsem.si, avtorica knjige "Ko zadiši po kruhu", razvoj novih receptov.

KONTAKTNI PODATKI PODJETJA:

Matjaž Budin s.p.

Zapučke 16B

5290 Šempeter pri Gorici

e-mail: infofitsem@gmail.com

POGOJI POSLOVANJA